Poré Marianna

Bemutatkozás

“Kedvelt témáim: a hit, az emberi lélek, a növények és a táj.

A festőzománc technika támogatja kísérletező kedvemet, ezért témáimat többször is feldolgozom.”

Poré Marianna

Rajztanári diplomám megszerzése során  több festő technikát (akvarell, pasztell, olaj) tanultam, de szeretem a grafikát, a diópác használatát is.

Tűzzománcozni a tiszakürti alkotótáborban kezdtem, mely alkotóközösségének harminc éve tagja vagyok. A tanítás mellett  csak a nyári szünetek táboraiban tudtam alkotni.

Kedvelt témáim: a hit, az emberi lélek, a növények és a táj. A festőzománc technika támogatja kísérletező kedvemet, ezért témáimat többször is feldolgozom.

Önálló kiállításon bemutatkoztam Tiszaföldváron és Szolnokon, csoportosan pedig Szolnokon, Gödöllőn, Csongrádon, és Budapesten. Martfűn az ”Amator Artium” Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat megyei kiállításán a zsűri értékelése alapján 2002 óta rendszeresen szerepelhettem, ahol 2003-ban különdíjjal jutalmaztak.

Szentesen a több megyében meghirdetett „Rejtelmek, ha  zengenek …” című  Alkotó pedagógusok tárlatán 2006-ban egy pasztell portréval III. helyezést értem el. 

A pályán töltött 40 év után nyugdíjasként átadhatom magam az alkotás örömének, és ennek eredményével talán másoknak is szerezhetek kellemes pillanatokat.

Poré Marianna

Alkotásaim

Tűzzománc képek

Akvarell

Grafikák

Olajfestmények

Pasztell